fitt

Elég az állandó henyélésből: így legyél fitt újra

Egy kisebb vagy nagyobb edzésmentes időszak után jóval nehezebb újra elkezdeni a testmozgást. Néhány hatékony trükk alkalmazásával azonban újra kedvet kaphatsz az edzésekhez.

Fogalmazd meg a céljaidat

Mindenkinek más és más a motivációja sportolás tekintetében. Van, aki fogyni szeretne, más az egészsége megőrzését tartja szem előtt, és sokan “csupán” a mozgás öröme miatt edzenek rendszeresen. Tudatosítsd magadban, hogy ha a testmozgás helyett a lustálkodást választod, egészen biztosan nem fogod elérni a céljaidat, nem leszel fitt. Ehhez extra motivációkat a fitletters cikkében találhatsz.

Találj fitt példaképeket

Mindig nagy húzóerő, ha vannak olyan emberek, akikre feltekinthetsz. Ez a sport világában sincs másképp. Ha vannak példaképeid, még a legnehezebb időszakokban is erőt adhat az a tudat, hogy ha más elérte a kívánt eredményeket, akkor te is képes vagy rá. Nekem nagyon bevált, hogy a közösségi média segítségével figyelemmel kísérem kedvenc sportolóimat, életmód tanácsadóimat. A kedvenceid által posztolt tartalmak tuti, hogy nagy húzóerőt jelentenek a te számodra is.

Rakj ki magadról fotót a tükörre

Méghozzá olyat, amelyen topformában vagy. Mert oké, hogy nem mindenki a tökéletes testarányok miatt edz, de azért valljuk be, közel sem utolsó szempont, ahogyan a sport hatására formálódik a test. Azért célravezető, ha az egész alakos tükörre tűzöd ezt a fényképet, mert így elég nagy lesz a kontraszt a mostani formádhoz képest ahhoz, hogy felpattanj és újra belevesd magad a mozgásba.

Fokozatosság, fokozatosság, fokozatosság

Ha több hónap is eltelt már a legutóbbi sportélményed óta, akkor nyilván te is tudod, hogy nem folytathatod ott, ahol abbahagytad. Ha mégis így tennél, egész biztosan kudarc lenne a vége, ami talán örökre elvenné a kedved a mozgástól. Haladj apró lépésekben, minden elért sikert ünnepelj meg, és legyél magadra büszke. Ha például a futás a végcél, kezdd tempós sétával, majd kocogással, és fokozatosan, lassan növeld a távot.

Keress fel gyakran sportáruházakat

Egyre több sportszereket árusító üzlet nyílik, ami azért jó, mert az egyre szélesedő kínálat jóval jutányosabb áron érhető el. Kifejezetten ajánlott látogatást tenned a kedvenc helyedre, főleg, ha nagy szükségét érzed a mozgásnak, de valami oknál fogva mégsem tudod rávenni magad. A sok sporteszköz és -ruha bűvöletében egész biztosan te sem tudsz ellenállni egy-egy darabnak. Mindegy, hogy a kütyükért vagy a sportruházatért vagy oda, ha egyszer megvásároltad, már csak egy lépés kell ahhoz, hogy használatba is vedd őket.

Tudtad, hogy akár napi 16 perc mozgás is elég ahhoz, hogy fitt maradj? Ha pedig biztosra akarsz menni, segítünk a diéta betartásában.

Szerző: Márkus Adrienn