4 ok, amiért idén biztos nem fogod ellógni a rendszeres mozgást

Eljött a január, a nagy újrakezdések, a saját magunknak tett ígéretek hónapja, amelynek első felében sokan ezer fokon, kipihenve és hát felelőtlenül esküdözik. Főként a fogyással kapcsolatosan. Csak épp februárra a megfogadott dolgok nagy része feledésbe merül. Ezért még most tudatosíts magadban néhány dolgot ahhoz, hogy kitartson a belső tűz.

A sport tartást ad

…minden értelemben. Miután elmúlt a karácsony, döntsd el, hogy megtanulod átlépni a határokat, önmagadat időről időre motiválni, még a legfáradtabb pillanatokban is erőt venni magadon. Minden hegymászónak gyönyörű kilátás a jutalma: ez esetben, ha odateszed magad egy izzadós edzésen, nem csak formálódni fogsz, hanem levezeted a stresszt, jobban fogsz aludni és megérzed a küzdés ízét. A teremben pedig egyenes háttal sétálhatsz. Kivéve a lábnapokon.

Megnő az önbizalmad

Tedd a szívedre a kezed: amikor reggelente a Facebook feldobja a régi képeidet, olykor te is sóhajtasz egyet a lapos hasad és a szálkás lábaid láttán, ugye? Mindannyian szeretjük, amikor a tükörben a legjobb önmagunkat látjuk; a testi fittség erősíti a jellemet és simogatja az egónkat, a lelkünket is. Ha egyszer képes voltál elérni azt a tökéletes alakot, újra menni fog. Te ugyanaz az ember vagy, csak pár évvel érettebb és valamivel formásabb, szóval ne várj tovább!

Mert akik mozognak, jó arcok

Akik szeretnek mozogni, vonzzák egymást, akár közösségi szinten is. Van az az életkor, amikor az ember már inkább mozgatja a testét, sem mint pusztítja azt. Ekkor kerülnek képbe a sportoló közösségek (pl. futó, korcsolyázó, bicikliző csoportok), ahol aztán kizárólag olyanok találkoznak, akiknek hasonló az érdeklődési körük. A hasonló érdeklődés pedig barátságokat, akár párkapcsolatot is eredményezhet.

Nem esel kétségbe, amikor jön a nyár

A hosszas téli és tavaszi alapozás eredményeként a nők nem a narancsbőrt fogják keresni a fenekükön, hanem az izomtónusokat látják majd. A pasik pedig életükben legalább egyszer eljátsszák az ominózus bicepszpuszilgatós jelenetet. Vagy csak kacsintva, Johhny Bravo tekintettel sétálnak végig az utcán. De ehhez kitartás kell, erő, folyamatos lendület és az, hogy most felállj és elindulj edzeni!

Ha pedig kifogásokat keresnél, mindegyikre van egy válaszom:

“Magányos vagyok!” – menj edzeni.
“Fáradt vagyok!” – menj edzeni.
“Hurkás vagyok, de jó az úgy!” – menj edzeni.
“Idős vagyok!” – eddz körültekintően, de csináld.
“Lusta vagyok!” – így jártál, kapsz egy percet, de utána indulj el edzeni.

Ha már elértük, hogy ne lógj akkor itt van néhány tipp, hogy a kaja is rendben legyen: