Megfogadom, hogy idén nem fogadom meg-le veled újév fogadalmai!

„Januártól semmi csoki. Idén elkezdek rendszeresen konditerembe járni. Ebben az évben bikinimodell testem lesz…” Ismerős? Valamilyen felfoghatatlan okból sokan azt gondolják az újév érkezésével ők is mások lesznek. Jobbak, szebbek, kitartóbbak. Ezzel nem is lenne baj, hiszen az újév valahol bizony a tiszta lapról szól. Az egyetlen probléma csupán, hogy a motiváció nem túl stabil. Tulajdonképpen itt bukik el minden instant csodát ígérő villámdiéta és teljes megújulással kecsegtető last minute életmód program. Mindent akarunk gyorsan és tökéletesen. És a motiváció? Nos, a motiváció csupán a tiszta lap víziója.

Kezdetben működik, és ez meg is látszik a zsúfolt termeken, ahol a jól megszokott arcok mellett feltűnnek az újoncok is. Aztán eltűnnek, tulajdonképpen márciusban ismét van hely a futópadokon. Ennyi idő alatt elillan a lendület, ami az ünnepek utáni kipihentség szüleménye. Elillan a mérleg okozta elszörnyedés és felváltják a mindennapok kihívásai. És elszáll az új kezdet okozta lelkesedés.

 

Mi akkor a megoldás? El sem kezdeni? Dehogy! Egyedül a belső motivációt kell megtalálni. No, nem azt az újévi típusút, hanem az életre szóló, egy egész életre kiterjedő fajtát. Azt, amelyik nem hullik le a száradó fenyőággal, azt, amelyik érezteti veled, hogy mindez nem a hat rúd bejgli leadásáról szól, amit karácsonykor sikeresen magadévá tettél. Azt a motivációt, amelyben nincs summer body, ahol nincs újévi fogyási mánia.

 

Jobban belegondolva egy sportember és egy hétköznapi ember között egy lényeges különbség van, mégpedig az indíttatás, az ok, a miértek. Semmi több. Ez az egyetlen gerendája egy egész élet munkájának.

 

Ne felejtsd el, hogy mindig te döntesz. Rajtad múlik, hogy júniustól szeptemberig szeretnél szenvedések árán vékony lenni, vagy a karcsúság az életviteled örömteli hozománya legyen. Te döntöd el, hogy 1-2 hónap alatt leharcolod úgy a tested, hogy aztán minimum 9-10et pihenteted vagy hozzászoktatod a rendszeres edzéshez, mígnem a kihagyás lesz inkább a megviselő.

 

Tégy magadnak egy szívességet és idén ne tégy fogadalmat a súlyodra, az étkezésedre vagy akár az edzésre. Idén történjen végre másként, keresd meg magadban a mozgató rugót keresd meg a lendületet. Meglátod, jövőre eszedbe sem jut ilyen fogadalom.

A motiváció benned van, mi segítünk, merre keresd:

Ha találtál benne hasznos gondolatot, hadd találjon más is, oszd meg!