November-minek is nevezzelek?

Évek óta terjed, immár trend szintjén, hogy a novembert rászánjuk egy eszmével rendelkező kihívásra. A prosztatarák szűrésének fontosságára a “no shave november”, és a túl gyakori ivókra figyelmet szentelő “sober november” jelent meg nemzetközi szinten. Biztosan van olyan, aki még mindig az eredeti eszme miatt tartja egyiket vagy másikat, ám félő, hogy nem ők vannak a többségben.

Maga a gondolat, hogy a novembert el szeretnénk valaminek nevezni vagy, hogy hasznosan szeretnénk megélni ezt a hónapot, amivel átváltunk a télbe, nem haszontalan. Eddigre általában tényleg elszürkül az idő, elkezdünk jobban begubózni, lejjebb megy a lendületünk is a nyárhoz képest, de még tisztes távolság van a Karácsonyig. Ha valamivel, – ami által többek lehetünk – ki akarjuk hívni magunkat, az egy pozitív dolog.

 

Jól válaszd meg!

Nagy erőfeszítést, olyan igazán nagyot egyszerre azt gondolom csak egy területen hajthatunk végre. Legyen ennek célkeresztje a munkánk, önmagunk, a szociális kapcsolataink vagy a szabadidőnk, hobbijaink, választanunk kell annak érdekében, hogy ez sikeres tudjon lenni. Biztos többeteknél volt már hasonló – nálam kb. kéthetente -, hogy jött egy spontán nagy lendület, aminek köszönhetően minimum három területre szóló célokat írtam össze listában, világmegváltó módon. Aztán az eredménye nullás lett.

 

Ha priorizálunk és nem akarunk mindent egyszerre, akkor lehet haladni. Kisebb célkitűzésekről beszélve, pl. minden reggel szeretnék tíz percet nyújtani, akár fel is oszthatjuk a novembert több részletre. A lényeg az, hogy határozzuk el, mit szeretnénk, alakítsunk ki egy olyan környezetet, hogy az megvalósulhasson és döntsünk.

Kihívom magam.

Adjunk minden évben egy hónapot annak, hogy igazán a saját igényeinkre figyelünk. Szedjük össze, álmainkat, vágyainkat, célkitűzéseinket, ezeknek a kötődéseit. Melyek azok, melyre megvannak a konkrét ötleteink, csak a megvalósítás hiányzik, melyek azok, amik még csak ötlet szintjén jelentek meg. Ha a novemberi céljaid leginkább önfejlesztéssel kapcsolatosak, de nálad ez a hónap is rendkívül aktív szociálisan, akkor tudd azt, hogy valamiről le kell mondanod, hogy a célod felé haladhass. Ez pedig kettő-három nemet, biztosan jelenteni fog.

Tegyük vidámmá, színessé ezzel a novembert. Legyen a november a célkitűzéseink hónapja. Foglalkozzunk többet velük, mint máskor szoktunk és kezdjünk el velük haladni, ebben a hónapban még koncentráltabban. Kíváncsi vagyok ez, mint jó szokás be tud-e rögzülni.
Nálam például két apró kis cél már ezerrel süvít is. A reggeli legelső kávémat átváltottam cikóriára, a másik pedig, hogy minden héten megnézek két filmet. Mindkettő szépen halad, egy harmadik apróság is elfér hamarosan mellettük.
Mit szóltok, beszálltok az Én-kihívásba?

Olvasnál még? 

Ha érdekesnek találtad, oszd meg másokkal is!